recept: Hunyadi rostélyos, Kifőzde
Hunyadi rostélyos
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet rostélyos,
25 dkg spagetti,
1 vöröshagyma,
10 dkg sonka,
1 tojás,
2 dl tejföl,
2 dkg vaj,
1 evőkanálnyi paradicsompüré,
1 evőkanálnyi reszelt hagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom, liszt, zsír, majoránna, bors, só



A spagettit összetörjük 3 cm-es darabokra és sóval, zsírral illetett vízben al dente kifőzzük. Az al dente azt jelenti, hogy fogra való, fog kell hozzá, vagyis nem főzzük teljesen puhára, csak addig, míg éppen el nem tűnik az elvágott tészta belsejéből az éles fehér szín.
A tojássárgájával elkeverjük a vajat és belekeverjük az apróra vagdalt sonkát 3 kanálnyi tejföllel. Hozzákeverjük a kifőtt és kissé lehűlt tésztához 1 kanálnyi reszelt hagymával, hozzáadjuk a paradicsompürét, sót, borsot, majoránnát, legvégül egy habbá vert tojásfehérjével óvatosan összehömpölygetjük.
A keveréket a kivert és besózott hússzeletekre kenjük, majd felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük. Ezeket a batyukat lisztben megforgatjuk, majd forró zsíron gyorsan körbesütjük.
A visszamaradt zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a felkockázott zöldpaprikát és paradicsomot, majd a húsokat visszahelyezzük, borssal, sóval fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, a levében elkeverjük a maradék tejfölt, és még egyszer felforraljuk.
Savanyúságnak céklát, fejessalátát adhatunk hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: céklasaláta
 fejessaláta

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.20. Utoljára frissítve: 2009.09.03.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:28:53 - 2.46)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez